Over Madelief

Kinderboekhandel Madelief is opgericht door Charlotte de Lannée de Betrancourt.
Naast haar werk als leerkracht in het basisonderwijs heeft ze Nederlandse Taal en letterkunde (UvA) gestudeerd. In 2008 besloot zij haar passies voor kinderboeken en voor het onderwijs te combineren in een kinderboekhandel op maat. Hierdoor ontstond de unieke werkwijze van Madelief: Inventariseren, Screenen en Aanvullen van de collectie boeken, zonder dat de leerkracht er naar om hoeft te kijken.

Per 1 maart 2014 is Madelief ondergebracht bij de Lisette Werter Groep. Hierdoor wordt de servicegerichte dienstverlening aan basisscholen door Madelief gecombineerd met de logistieke kennis en ervaring van de Lisette Werter Groep. Het ontzorgen van leerkrachten en het verzorgen van aantrekkelijke en uitdagende leesbibliotheken op iedere basisschool; dat is onze missie!

Madelief ontzorgt leerkrachten door te zorgen voor aantrekkelijke leesbibliotheken. Voor ieder kind een passend boek!

Belang van lezen
Iedereen is het erover eens: lezen is één van de belangrijkste onderdelen op de basisschool. Door minimaal 15 minuten per dag te lezen, leert een kind 1000 nieuwe woorden per jaar. Kinderen die plezier hebben in lezen, lezen meer en behalen daardoor betere schoolresultaten. Met vrij lezen op school bereik je positieve effecten op diverse taalgebieden: woordenschat, spelling grammatica, begrijpend lezen en schrijven. Ook bij vakken als rekenen en wereldoriëntatie heeft een goede lezer altijd een voorsprong op zwakkere lezers. Daarom is een goede en uitdagende schoolbibliotheek zo belangrijk. Door intensief contact met schrijvers en uitgeverijen is Madelief altijd op de hoogte van de nieuwste uitgaven, waardoor u als school verzekerd bent van een bibliotheek met boeken die uitnodigend, inspirerend, spannend en vooral leesbaar zijn!